grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

09 august 2010

Ny epoke for Haydom Hospital

Tre lege-generasjoner Olsen i lederskapet for sykehuset er til ende. Dette ble markert under det solrike Haydom-stevnet søndag, med 800 ”Haydomvenner” i bakken ved gartnerhuset til Bernt Kvarstein. Øystein Evjen Olsen (46) rapporterte om et år med stor økning i arbeidet, men også om vansker med implementeringa av nødvendige forandringer. Sjukehuset har 429 senger, og hadde i 2009 15077 innlagde pasienter og 57896 polikliniske, i tillegg til 4622 fødsler. Han omtalte Haydom som et 55-årig trosprosjekt og vektla både tro og trofasthet i forvaltninga av dette.

Mamma Kari (83) måtte støttes fram til plattforma, men vil tilbake til Haydom. Hun var overvelda av den store oppslutningen på stevnet, og bad om fortsatt forbønn i ei vanskelig tid: ”Men Jesus selv visste hva han ville gjøre.” Olav Espegren (68), med kone i rullestol etter en kneskade, skal overta som leder av sykehuset. Da både Øystein Olsen og ledelsen for Mbulu bispedømme hadde kalla han til dette, fikk han Guds svar på sin tvil gjennom Ordsp. 3:5-8: Jeg vil gi ny styrke. ”Jeg går ikke til en ny jobb, men til et oppdrag!”

Til tross for et meget vellykket stevne, inkludert fengende spill av Lindenes Trekkspillklubb og glimrende solosang og is og kaffe og kr. 140.000 i kollekt, så sitter vi igjen – subjektivt sett – med usikkerhet og spørsmål når det gjelder de mange og store Haydom-prosjektene. God middag og gild prat hos Ole og Laila Turøy var med og gav oss en strålende fin stevnedag.Haydomstevnet 080810 Bildet viser Ole og Laila sammen med Andrea Naaman (avdelingsleder på Haydom, utvekslings-student i høst), bak han sitter Thore Westermoen (fylkesordfører; styreleder i Haydoms Venner).