grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

16 januar 2014

Undeland og festlig årsmøte for dugnadsfolk på Gjenbruk

 
Onsdag 15. jan. 2014 hadde dugnadsfolket på Gjenbruksbutikken årsfest på Undeland Misjonsgård, Kvås, om lag en times kjøring fra Flekkefjord. Vel 30 hadde møtt fram, i tillegg til Sveinung Lianes og Reidar Bø – styreledere i Misjonssentralen. Kjell Trodahl hadde andakt og minnet oss om Jesu avskjedsord til sine disipler: Hans Ånd skulle være med dem og veilede dem ved å være deres og vårt reisefølge på veien til himmelen. Filip og Kjell sang også flere sanger i løpet av kvelden.

Andy Syvertsen la fram ei oversiktlig årsmelding og sa m.a. «Butikkens målsetning om å kunne bidra med hjelp inn mot vanskeligstilte medmennesker i andre verdensdelen, oppleves meningsfullt. At en får møte et bredt spekter av givere av varer og kunder, beriker. Også å oppleve at butikkens personale, både i og utenfor den lune kroken, betyr noe for nærmiljøets befolkning, skaper glede. Helhetlig har dette første driftsåret gitt mye å gledes over. - Salget har vært overveldende. Total omsetning for 2013 har vært vel 1,2 millioner. Overskuddet ligger i underkant av 50%. dette synes tilfredsstillende tatt i betraktning at i de første fem driftsår er det forholdsmessig store avskrivninger knyttet til innkjøp av innredning og bil m.v. - Et nybrottsår har også ekstra utfordringer. Takknemligheten er spesielt knyttet til det enhver medarbeider har bidratt med og til!»

Lagslederne har inntil nå samlet fungert som styringsgruppe. Ved valg ble det bestemt at Filip Thenderup og Aslaug Barøy skulle stå ett år til, og Kjell Trodahl, Lars Olsen og Marit Kongevold i to år. I tillegg er Øyvind Tandstad og Andy Syvertsen med. Sveinung Lianes informerte på en inspirerende måte om Misjonssentralen og uttrykte stor takknemlig til alle medarbeiderne. Han opplyste m.a. at Misjonssentralen er en del av Misjonssambandet, og at inntektene på gjenbruksbutikkene blir nå godskrevet de regionene butikkene ligger i, som en del av deres misjonsinntekter.

Årsfesten ble avsluttet med en god middag, svinestek og grønnsaker, karamellpudding, kaffe og kringle. Etterpå fikk vi tid til en konkurranselek som bestod i å gjette julesanger ut fra tegninger. Etter tre timer syntes alle det var tid til å pusse bilvinduene og dra heim igjen. Vi hadde hatt noen gilde og interessante timer sammen..