grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

04 januar 2013

Livet – skapelse eller tilfeldighet?


 
Dette er tittelen på boka til dr.med. Kjell Tveter, der han lar naturen sjølv imøtegå evolusjonistene som ser på en skapergud som en umulighet. Flere ateister har forlatt sitt standpunkt når de ble kjent med livets mangfold og den komplekse DNA-informasjonen. Julian Huxley (d.1975) var første generalsekretær i Unesco og en ivrig darwinist og ateist. Men han var også så ærlig at han sa at var ikke overveldende vitenskapelige fakta som gjorde at utviklingslæra ble så populær. Det var heller det forhold at når Gud ble avskaffet, kunne menneskene leve slik de selv ville uten å måtte stå til regnskap for en hellig Gud. - Naturen kan ikke ha blitt til ved en tilfeldighet, noen må ha konstruert den, lagt ned et design og nødvendig informasjon i cellenes DNA. Naturen ”krever” faktisk ein intelligent designer, på samme måte som eit maleri ”krever” ein maler. Evolusjonslæren gjør en stor feil ved å mene at den kan uttale seg – i vitenskapens navn – om der fins en Skaper eller ikke.

Lars Gule gjør seg skyldig i den samme feilen når han i boka ”Ekstremismens kjennetegn” sier: - Enhver tro som legger til grunn forhold ved virkeligheten som ikke stemmer overens med våre beste kunnskaper som vitenskapen frembringer, er ekstrem. Så visst du tror at det finnes en gud, stemmer ikke det med virkeligheten slik vitenskapen avdekker den, og det er ekstremt.

Vi opplever verden med våre sanser. Om synet vårt ikke fungerer, vil vi ikke kunne se noe. Kanskje er det noen som mangler – eller har fortrengt – den ”religiøse sansen” sin og derfor fornekter at det er en virkelighet (Gud) som denne sansen skulle ha forholdt seg til. Og denne virkelighet er like reell om den ikke kan veies og måles og gi utslag på vitenskapens instrumenter. Vi som har ”smakt” den (Salme 34:9) og ”kjent” den (Joh 7:17) kan vitne om at den er virkelig.

1 Comments:

  • Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to
    say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.
    After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!
    Feel free to visit my web blog ... best online casino games

    By Anonymous Anonym, at 23 januar, 2013 08:17  

Legg inn en kommentar

<< Home