grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

21 juli 2014

Feriebesøk

Det skrivest om både tropenatt og tropedag. Me har det svært varmt, uvanleg varmt både natt og dag. "Ferietida" vår har vore eit bra heimeopphald i år, i alle fall i juli. Me var eit par turer til Nedland i bursdagsselskap for både store og små der. Geir Tore med familie kom innom oss til overnatting onsdag 16.juli med fullasta bil,  og kjørte videre til Kristiansand om morgenen for å nå ferja til Danmark.
Så kom Bent og Ellen til oss samme torsdag - etter at me hadde hatt ein travel dag på Gjenbruksbutikken. Dei har nå vore to år i Ginnir og Filtu i Øst-Etiopia og hadde mye å fortelje om. Dei vart med på "Slåttegraut-møtet" på Eiesland fredags kvedld, der eg talte om å bruke den "laglige tida, for dagene er vonde" (Ef 5:14-16), hadde også eit lite intervju med Bent om misjonærkallet.  Det var fullt bedehus, god mat og mye sang og musikk.
Lørdag var det skikkelig "turdag" for oss, først vel ein time på "mosjonsveien", deretter - om ettermiddagen - ein nesten to timers tur opp trappene til Storhei, og videre innover i heia og tilbake via Helle. Varmt og fint.
Dei reiste videre heim til Skårer (Lørenskog) søndag, og mandagen begynte me på forberedelsene til neste innrykk: Kristen med gjester. Og søndag skal eg tale på bedehuset igjen.