grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

19 mars 2018

Ei opplevelsesrik helg : Påsketreff, formiddagsmøte med nattverd, og feiring av kurdisk nasjonaldag.


Helga starta med mange forberedelser: "påsketreff" skulle arrangeres på lørdag kl 11 for 26.gang, med andakt av Wenche Lunde, stor utlodning og god bevertning. 6 bløtkaker var gitt av kvinneforeninga og Lølandsjentene kom som vanlig med mange gode og varme kanel-i-svingene. Wenches budskap var klart: Herren ser deg i sin omsorg, han kjenner din tvil og dine bekymringer, han veit om deg. Omkring 55 var samla til påsketreffet. Det kom inn Kr. 19.500 til misjonen etter som dei mange gevinstene vart lodda ut, 2500 meir enn i fjor. Sjølv vant eg ingenting, og sa meg glad fordi bevertningen ikkje var inkludert i utlodningen, kaffe og kaker smakte godt uten lodd!
  Søndag var det formiddagsmøte med tale av Wenche. Bjørg leda møtet. Reidun Iren og Olav Fossdal var pianist og sangarar. Etterpå fortsatte eg med å lede nattverdsamling, der 29 personer deltok, fleire enn eg hadde rekna med. Wenche var med når eg delte ut nattverdens brød og vin. Godt møte. Me hadde vore spente på om folk kom fordi Metodistkirken, Frikirken og Pinsekirken hadde eit stort felles sangmøte sammen med Dnk i kirken, på samme tid!
  Kl. 15 var me innbedt til feiring av den kurdiske nasjonaldag i Avholdslokalet, like ved huset vårt i Løvikgaten. Svært mange kom, me fekk høyre om kurdernes vonde kamp for frihet, 25 millioner fordelt på Tyrkia, Syria, Iran og Irak. Damene var svært fint kledde, ein utsending frå kurderne i Stavanger kom i sin nasjonaldress (sjå foto under) og var imponert over alle norske som støttet opp om nasjonaldagen. Og kurdisk mat av alle slag smakte deilig.
Det kurdiskje flagget i bakgrunnen er rødt, kvitt og grønt, med ei gul stjerne. Fleire av damene kjenner Bjørg fra språkkafeen