grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

27 mai 2012

Haydom-basaren på Gyland bedehus for 37.gang: Kr. 48.000 til sykehuset i Tanzania.



Pensjonister og babyer, medlemmer og ledere i Maks-gjengen, og ektepar med aktive barneflokker fylte salene i Gyland bedehus pinseaften. Elmar Nedland ledet det hele med sin klare røst og gode oversikt  over alle sine medhjelpere. Hilde Malde, tidligere Tanzania-misjonær, fortalte om de fire vennene som brøt opp taket for å fire deres syke kamerat ned til Jesus slik at han kunne bli helbredet, og om arbeidet mellom pasienter  ved Victoria-sjøen.

”Mama Kari” (84) har nå forlatt Haydom for siste gang, etter 50 års virke der, og kommet heim til Mandal. Ved siden av sykehusdirektøren Olav Espegren, er nå legeparet Maisa og Reidulf Lillebø i arbeid ved sykehuset. Inntekta fra basaren går til Misjonssambandets underhold av disse norske  legene.

Gylendingene  er kjent for sin gode bedehusmat, den satte vi stor pris på også under basaren nå.  Nils Asbjørn fikk ekstra ros for reisegevinstene han hadde sørget for, store og små gevinster var det ellers svært mange av. Et pensjonert ektepar fra byen var blant de heldige og fikk hver sin lastebil med seg heim igjen etter basaren. Stor takk til alle små og store i barnelaget maks-gjengen!