grápson ὃ βλέπεις γράψον εἰς βιβλίον

05 februar 2015

Birgit Svindland (1922-2015) er ferdig med oppgaven Herren hadde gitt henne.

I dag skal eg vera med andre folk frå Gjenbruksbutikken og tømme leiligheten der Birgit hadde sitte i mange år og bedt for dei som gjekk "over broen" og forbi Englekafeen. Minnene er mange. Det var nesten 120 mennesker til stades da me hadde minnemøte etter henne på Bedehuset etter begravelsen, og det kom inn over kr. 18.000 i gave til Fjellhaug skoler. Stykket under her vart skrive som eit innlegg på Felleslagets nettside. Redaktør Kristen Munksgaard hadde fint minneord i Agder.


Hun var født 9.des.1922 som eldste barn av Alvig og Ingeborg Svindland i Flekkefjord. De var engasjerte misjonsvenner. Hun døde om formiddagen 26.januar på Tjørsvåg aldersheim etter noen ukers sykeleie. Birgit var ferdig til å reise så snart Jesus ville åpne himmelporten, og løyst fra alt her på jorda, nesten alt:. «Men dere må forsøke å fortsette med Påsketreffet. Det kommer så mange til basaren da, de må få høre om Jesus!» Begravelsen er fra Flekkefjord kirke fredag 30.januar.

Det ble et stort bursdagsselskap på Bedehuset lørdag 8.desember 2012. Nesten 90 damer feiret 90-åringen Birgit, som var kjent for sine oppbyggelige bøker, klare meninger og et brennende hjerte. Det er liten overdrivelse å si at hun kjente alt og alle i Misjonssambandet, hun holdt seg nemlig oppdatert gjennom aviser og bøker, telefon og internett. Alle misjonsfeltene hadde hun vært innom og kjente til arbeidet misjonærene stod i. I si lange pensjonisttid var det hjembyen som fikk kjenne hennes varme omsorg. Hun skrev den populære boken ”Fra mitt vindu” (2010), som ble sendt til alle husstander i byen, for å vise den gleden og tilliten som kjente, kristne flekkefjærdinger har i Jesus. Selv var hun stadig aktivt engasjert i misjon og menighet med oppmuntring og takk når hun så noe bra, og irettesettelse og formaning når ting skulle vært gjort annerledes.
Den personlige gleden og takknemligheten fikk hun også klart fram i sine velvalgte ord til damene under selskapet. Hun kunne ha fylt hele ettermiddagen med opplevelser fra sine 43 år som husmor ved Misjonssambandets skoler: Drottningborg handelsskole, Den norske skolen i Addis Ababa og Fjellhaug bibel- og misjonsskole i Oslo, der hun har vært ”mor” til flere tusen ungdommer. De glemmer ikke hennes myndighet og omsorg. Minnene fra et godt og gjestfritt hjem hadde hun også tatt vare på og ført videre. Til avslutning på selskapet tente alle sine lys sammen med Birgits håp om at enda flere hjerter i byen kunne settes i brann for Jesus.
Vi er alle takksamme fordi vi har hatt Birgit mellom oss – med et brennende hjerte for Bedehuset, Englevakten og for alle hun daglig så fra sitt vindu. Hun var virkelig »hele byens bestemor», ble det sagt da hun fikk hederstittelen «Årets venn» i oktober 2013. Alle aktiviteter på Bedehuset lå henne på hjerte, julemessa (som hun hadde startet med i Kristiansand allerede i 1956), påsketreffet (en «påskemesse» hun har holdt på siden 1993) og små og store møter. Vi kommer til å savne henne, og håper at hennes misjonsglød fortsatt vil prege arbeidet vårt. Vi lyser fred over hennes minne.